ΦΩΤΙΣΜΟΣ 5 ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΛΑΘΗ

ΦΩΤΙΣΜΟΣ 5 ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΛΑΘΗ

Όσο και να έχετε μελετήσει τα πάντα για τη διακόσμηση, σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που θα σας διαφεύγουν. Μία από αυτές -που δεν είναι και μικρή- είναι το θέμα «φωτισμός».

Μη βασίζεστε μόνο σε μία πηγή φωτός Το κλειδί για να φωτίζεται σωστά και αποτελεσματικά ο χώρος σας είναι να χρησιμοποιείτε διάφορες πηγές φωτισμού. Αναμείξτε μία ποικιλία από φωτιστικά δαπέδου, κρυφούς φωτισμούς και υπέροχα φωτιστικά ταβανιού. Ο όμορφος φωτισμός σε έναν χώρο δημιουργεί μία υπέροχη ατμόσφαιρα.

thehomeissue_fwtismos01rn

Ο φωτισμός του καθιστικού πρέπει να είναι χαλαρός για να μπορείτε να ηρεμείτε τα βράδια με το ταίρι σας.

Μαλακώστε τον φωτισμό Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τα πολύ έντονα φώτα μέσα σε έναν χώρο καθώς δεν σας βοηθούν να χαλαρώσετε. Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείτε ντίμερ και απαλές λευκές λάμπες σε κάθε δωμάτιο - ακόμα και στο μπάνιο.

Χρησιμοποιήστε ντίμερ στο σπίτι σας Ο φωτισμός είναι πολύ σημαντικός. Δημιουργεί ή χαλάει μία όμορφη ατμόσφαιρα. Ο ευκολότερος τρόπος για να πετύχετε την τέλεια ατμόσφαιρα -αναλόγως με το τι θέλετε να κάνετε- είναι να χρησιμοποιείτε dimmer (ο χειροκίνητος μηχανισμός που ρυθμίζει την ένταση του φωτός μέσα σε έναν χώρο).

thehomeissue_fwtismos02rn

Καλό είναι στην κρεβατοκάμαρά σας να έχετε ένα δυνατό φωτισμό για τις στιγμές που θέλετε να ντυθείτε τα πρωινά και έναν πιο ήπιο για τις ώρες που θέλετε να χαλαρώσετε.

Κάντε αλλαγές Η καλή διάθεση είναι τα πάντα και έτσι καλό είναι, ανάλογα με την περίσταση, να αλλάζετε και τον φωτισμό του κάθε χώρου σας. Αν, για παράδειγμα, θέλετε να χαλαρώσετε στο καθιστικό σας καλό είναι να βάλετε μία λάμπα 60 watt (ή αν έχετε LED μία αντίστοιχη των 60 watt πυρακτώσεως). Αν, από την άλλη μεριά,επιθυμείτε να διαβάσετε ή να κάνετε κάποια δουλειά γραφείου, μία λάμπα 75-100 watt είναι ό,τι πρέπει. Το ίδιο ισχύει και με το μπάνιο. Αν θέλετε να βάφεστε στο μπάνιο καλό είναι να έχετε έντονο φωτισμό για να φωτίζει τον χώρο σας. Αν απλά θέλετε να απολαύσετε το μπάνιο σας και να χαλαρώσετε κάνοντας ένα αφρόλουτρο τότε πρέπει να έχετε πιο ελαφρύ και χαλαρωτικό φωτισμό. Αν τέλος θέλετε έναν συνδυασμό όλων των παραπάνω θα πρέπει να δημιουργήσετε γωνίες μέσα στο σπίτι σας με διαφορετικό φωτισμό. Βάλτε στο γραφείο σας ένα πιο έντονο φως που θα σας επιτρέπει να δουλεύετε και να διαβάζετε και στο υπόλοιπο σαλόνι σας χαλαρό φωτισμό για να απολαμβάνετε τις ταινίες σας και την παρέα των φίλων σας με όμορφη διάθεση.

thehomeissue_fwtismos03rn

Στην κουζίνα είναι καλό να έχετε έντονο φωτισμό. Πρέπει να μπορείτε να βλέπετε τι μαγειρεύετε, έτσι δεν είναι;

Ξεχνάτε να φωτίσετε την ντουλάπα με τα ρούχα σας Και η ντουλάπα σας χρειάζεται σωστό φωτισμό. Το σκοτάδι που συνήθως κυριαρχεί μέσα σε αυτήν δεν σας βοηθάει να βλέπετε όλα τα ρούχα σας. Με τον κατάλληλο φωτισμό θα μπορείτε να δείτε σε τι κατάσταση είναι τα λευκά πουκάμισα και μπλούζες, αλλά και τα μπλε από τα μαύρα ρούχα σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ